Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5780 lei/euro, în creştere cu 0,07% faţă de cotaţia precedentă şi nou nivel maxim din 7 iulie, pe o tendinţă regională generată de creşterea aversiunii la risc a investitorilor, ca urmare a creşterii riscului unui conflict în peninsula coreeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de 4,5750 lei/euro.

Leul s-a depreciat constant în ultimele trei şedinţe, în linie cu evoluţia altor monede din regiune, afectate de tensiunile geopolitice, care i-au făcut pe investitori să  evite activele considerate mai riscante.

"Este posibil ca această depreciere să aibă de-a face cu tensiunile geopolitice globale (...). EUR/RON ar putea să se tranzacţioneze în continuare într-un interval destul de mic astăzi, iar scăderile importante de pe burse sugerează o aversiune la risc la nivel global, deci şi un posibil potenţial în sus pentru perechea valutară", arată un raport al ING Bank publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,9057 lei până la 3,8950 lei.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în vremuri tensionate, a crescut de la 4,0438 lei la 4,0508 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.