Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5560 lei/euro, în creştere cu 0,05% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care leul a cedat uşor teren pe o tendinţă regională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de 4,5539 lei/euro.

Leul se afla pe o tendinţă de apreciere odată cu formarea rapidă a noului guvern, însă măsurile fiscale anunţate joi, în noul program de guvernare, şi anunţul noului ministru al Finanţelor privind desfiinţarea Pilonului II de pensii au dus cursul peste 4,57 lei/euro.

Ulterior, ministrul şi-a retras declaraţia, după ce informaţia a fost infirmată şi de liderul PSD şi de premierul MihaiTudose, iar cursul a revenit sppre 4,55 lei/euro.

Luni, leul a cedat teren spre 4,56 lei/euro, în ton cu tendinţa regională.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 3,9915 lei la 4,0049 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a stagnat la 4,1655 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.