Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5598 lei/euro, în creştere cu 0,1% faţă de nivelul precedent, pe fondul unor ordine comerciale de cumpărare, în timp ce dolarul a coborât la un nou nivel minim din 3 mai 2016, de sub 3,89 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de 4,5558 lei/euro.

Moneda românească a pierdut teren ca urmare a unor cumpărări mai mari de valută.

"Lichiditatea mare (mai ales pentru perioada de vară) sugerează un posibil interes de cumpărare ghidat de ordine comerciale, însă potenţialul de mişcare rămâne mai degrabă orientat în jos, în opinia noastră", arată un raport al ING Bank, publicat luni.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8912 lei la 3,8873 lei, cel mai scăzut nivel din 3 mai 2016.

Francul elveţian şi-a continuat deprecierea, fiind cotat de BNR cu 4,0065 lei, faţă de 4,0070 lei în şedinţa precedentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.