Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5586 lei/euro, în creştere cu 0,02% faţă de nivelul precedent, în timp ce dolarul a coborât sub 3,85 lei, iarfrancul elveţian sub 3,97 lei, niveluri minime din ianuarie 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5577 lei/euro.

Moneda românească se tranzacţionează cu fluctuaţii reduse, pe o piaţă calmă, însă analiştii se aştepată la o scădere a cursului.  

"Leul rămâne singura monedă din Europa Centrală şi de Est care înregistrează o depreciere în raport cu euro de la începutul anului, ceea ce ne face să ne aşteptăm ca EUR/RON să coboare gradual în perioada următoare", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8569 lei la 3,8492 lei, cel mai scăzut nivel din 14 ianuarie 2015.

Francul elveţian şi-a continuat deprecierea, fiind cotat de BNR cu 3,9674 lei, faţă de 3,9976 lei în şedinţa precedentă. Cursul de miercuri este cel mai scăzut din 14 ianuarie 2015, când s-a produs şocul legat de decizia băncii centrale a Elveţiei de a elimina plafonul de variaţie,.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.