Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5702 lei/euro, în creştere cu 0,14% faţă de nivelul precedent şi nivel maxim al ultimelor 13 zile, pe fondul unor ajustări de poziţii în piaţă înainte de minivacanţa de Rusalii, potrivit analiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5636 lei/euro.

Leul fost afectat de tendinţa unor jucători de a-şi ajusta poziţiile din piaţă înainte de minivacanţa de cinci zile care urmează.

"Fără semne convingătoare despre o prezenţă a BNR în piaţă pentru a limita mişcarea ascendentă a EUR/RON, putem vedea perechea valutară testând niveluri superioare astăzi, pe fondul posibilelor ajustări de poziţii înaintea zilei nebancare de mâine", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0900 lei la 4,0844 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,1858 lei la 4,1977 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.