Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5637 lei/euro, în creştere cu 0,1% faţă de nivelul precedent şi nivel maxim al ultimelor 11 zile, în condiţiile în care moneda românească este afectată, în ochii investitorilor, de politica fiscală şi salarială a guvernului, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de 4,5573 lei/euro.

Deprecierea leului din ultima perioadă este în contrast cu evoluţiile altor monede din regiune, care s-au întărit şi a fost determinată în primul rând de factori interni.

"Ne aşteptăm la o săptămână liniştită, cu zi liberă în România joi, şi EUR/RON să se tranzacţioneze în intervalul 4,54-4,57. Sunt de monitorizat dezbaterile din Parlament privind legea salarizării unitare din sectorul public, calendarul de implementare şi impactul bugetar al acesteia", arată un raport al ING Bank, publicat luni.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,0641 lei la 4,0822 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,1860 lei la 4,1875 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.