Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4.5443 lei/euro, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care leul începe să profite de conjunctura favorabilă monedelor din regiune şi să recâştige din terenul pierdut în ultimele şedinţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de 4.5505 lei/euro.

Moneda românească a ignorat în zilele anterioare tendinţa de apreciere a altor monede cu regim similar din regiune, precum zlotul sau forintul, însă analiştii văd premise favorabile pentru o apreciere a leului. 

"Deşi înclinăm în favoarea unei tendinţe de uşoară apreciere pentru leu în perioada următoare (prognoza noastră de final de an este de 4,45/euro), se pare că acum nu prea există interes pentru o mişcare în vreo direcţie. Astfel, şi astăzi am putea asista la continuarea tranzacţionării cu variaţii mici în intervalul recent", arată un raport al ING Bank, publicat vineri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,1865 lei la 4,1800 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,1525 lei la 4,1483 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.