Etsy concediază 11% din forţa sa de muncă, în plină perioadă a sărbătorilor de iarnă, deoarece gigantul comerţului electronic încearcă să-şi restructureze afacerea şi să-şi eficientizeze costurile într-un mediu macro şi competitiv ”foarte provocator”, a anunţat compania miercuri, citată de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 225 de angajaţi vor fi excluşi din forţa de muncă Etsy, ceea ce va aduce numărul de angajaţi pentru platforma principală de comerţ electronic a Etsy la aproximativ 1.770 de oameni, similar cu numărul de angajaţi al companiei la începutul anului 2022 şi peste nivelurile din 2020.

CEO-ul Etsy, Josh Silverman, a remarcat într-o scrisoare către angajaţi că platforma comercială a Etsy, cunoscută pentru vânzarea articolelor lucrate manual şi pentru conectarea cumpărătorilor cu artizani locali de pe tot globul, şi-a dublat dimensiunea din 2019, dar a spus că realităţile de astăzi necesită schimbări radicale.

”Operăm într-un mediu macro şi competitiv foarte provocator, iar [vânzările brute de marfă] au rămas practic neschimbate din 2021. Aceasta înseamnă că nu aducem vânzătorilor noştri mai multe vânzări, care este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru ei. În acelaşi timp, cheltuielile cu angajaţii au crescut, chiar dacă am introdus măsuri semnificative de reducere a costurilor şi am ajustat sau întrerupt planurile de angajare. În cele din urmă, aceasta nu este o traiectorie durabilă şi trebuie să o schimbăm”, se arată în scrisoare.

Ştirea vine alături de previziunile actualizate din trimestrul patru pentru Etsy. Compania se aşteaptă acum la un declin al vânzărilor brute de mărfuri între 1% şi 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar veniturile să crească între 2% şi 3%.

Se aşteaptă la o marjă EBITDA ajustată între 27% şi 28%, în creştere faţă de previziunea anterioară de 26% la 27%.

Acţiunile Etsy au scăzut cu 7% în urma anunţului.

”Etsy se concentrează intens pe relansarea creşterii, stimularea vânzărilor pentru cei aproape 7 milioane de vânzători din întreaga lume şi oferirea de valoare tuturor părţilor interesate. Astăzi, am anunţat că ne reorganizăm structura internă, astfel încât să putem dubla aceste eforturi, ceea ce înseamnă, din păcate, să ne luăm rămas bun de la aproximativ 225 dintre colegii noştri”, a declarat Silverman într-o declaraţie pentru CNBC.

Concedierile vin la două zile după ce producătorul de jucării Hasbro a anunţat că va reduce numărul de angajaţi cu 1.100, deoarece se confruntă cu vânzările slabe care au continuat în sezonul crucial al cumpărăturilor de sărbători.

Hasbro avea aproximativ 6.300 de angajaţi la începutul acestui an, potrivit unei fişe informative a companiei.

Concediile de la Etsy vor costa între 25 şi 30 de milioane de dolari, cea mai mare parte a acestora urmând să fie folosite pentru plăţi de concediere, beneficii ale angajaţilor şi alte costuri aferente, a spus compania într-un document depus la autoritatea de reglementare a bursei.

Restructurarea este aşteptată să fie finalizată până la sfârşitul primului trimestru al anului 2024.

Ca parte a restructurării, directorul de marketing al Etsy, Ryan Scott, va părăsi compania, iar poziţia sa va fi consolidată în rolul de director de operaţiuni, care este deţinut în prezent de Raina Moskowitz, un fost director al American Express.

Directorul de resurse umane al Etsy, Kimaria Seymour, va părăsi, de asemenea, compania şi va fi înlocuit de Toni Thompson, actualul vicepreşedinte al companiei pentru strategia globală de oameni şi talent.

Având în vedere că disponibilizările au loc în mijlocul sezonului de sărbători, când mulţi angajaţi fac cumpărături pentru cadouri pentru cei dragi, Etsy a spus că va plăti personalul afectat cel puţin până pe 2 ianuarie, chiar dacă ultima zi lucrătoare pentru majoritatea personalului va fi miercuri.

Aceştia vor primi o indemnizaţie pentru 16 săptămâni de salariu de bază, plus o săptămână pentru fiecare an întreg de serviciu, împreună cu alte beneficii precum beneficii extinse de asigurări de sănătate COBRA şi capacitatea de a păstra laptopul companiei.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.