Apple a confirmat că va cumpără majoritatea business-ului de modemuri pentru smartphone-uri a Intel pentru 1 miliard de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia, aşteptată să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, va aduce în portofoliul Apple aproximativ 17.000 de brevete legate de tehnologiile wireless şi 2.200 de angajaţi.

Confirmarea vine după ce tranzacţia a fost dată ca sigură săptămâna aceasta de mai multe surse.

Intel a anunţat chiar în timp ce se afla sub contract cu Apple că vrea să renunţe la divizia de modemuri pentru smartphone-uri şi să se concentreze pe zona de PC-uri a acesteia. Apple a fost forţată de acest fapt să semneze o nouă înţelegere cu Qualcomm.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziţia în care se află pentru a cere preţuri prea mari pentru modemuri.

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obţine modemuri necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile şi a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm şi să semneze un nou contract cu aceştia pentru modemuri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de crearea a propriilor modemuri 5G. După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.