Producătorul de jocuri, Epic, care s-a declarat dezamăgit de hotărârea judecătorului în procesul cu Apple, a făcut apel la scurt timp după anunţarea sentinţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epic Games a depus apel la decizia dată vineri în procesul cu Apple, cerând ca o curte superioară să analizeze întreg cazul şi sperând că, astfel, va reuşi să răstoarne decizia din prima instanţă.

Nu au fost făcute publice, deocamdată, temeiurile legale pe baza cărora Epic crede că decizia de vineri este una nedreaptă.

Judecătorul a considerat că nici Apple şi nici Epic nu au încadrat corect litigiul şi că, în fapt, neînţelegerea dintre cele două companii are loc în cadrul pieţei de jocuri mobile.

Făcând această precizare, judecătorul a considerat că Apple este departe de a deţine monopolul în piaţa de jocuri mobile şi că, astfel, acuzaţiile Epic sunt lipsite de temei. Producătorul de jocuri a fost obligat să plătească daune pentru nerespectarea condiţiilor impuse de Apple pentru sistem de plăţi din App Store.

Pe de altă parte, judecătorul spune că Apple se implică în politici anticoncurenţiale atunci când interzice dezvoltatorilor de jocuri şi aplicaţii să ofere utilizatorilor alternative la propriul sistem de plăţi. Drept urmare, conform acestei hotărâri, Apple va trebui să permită dezvoltatorilor să ofere alternative privind plăţile.

Plăţile făcute prin alte sisteme decât cel din App Store, vor priva Apple de comisionul de 15%-30% pe care-l percepe din toate vânzările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.