Enel X, filiala Enel dedicată produselor şi serviciilor inovatoare, împreună cu Arrival, au încheiat un parteneriat pentru a testa autobuzul electric pe bază de baterii cu emisii zero în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X, filiala Enel dedicată produselor şi serviciilor inovatoare, împreună cu Arrival (NASDAQ: ARVL), pionierul unei noi metode unice de proiectare şi producere a vehiculelor electrice (VE) de către microfabrici locale, au încheiat un parteneriat pentru a testa autobuzul electric pe bază de baterii cu emisii zero în Italia. Scopul este stimularea creşterii transportului public electrificat la nivel global cu ajutorul soluţiilor din ce în ce mai performante şi competitive.

Testele vor fi efectuate de Enel X pe baza unei matrice de analiză dezvoltată intern, pentru a evalua toate caracteristicile principale ale autobuzului Arrival. Testele vor fi efectuate în Italia, pe circuitul Vallelunga, unde vor fi folosite şi serviciile şi soluţiile avansate de încărcare ale Enel X Way pentru încărcarea vehiculelor.

„Parteneriatul cu Arrival este un alt pas important pentru atingerea obiectivelor noastre de electrificare la nivel global a transportului public. Autorităţile din transportul public se confruntă cu provocări semnificative în a transforma oraşele în unele mai inteligente şi mai sustenabile. Prin faptul că oferim soluţiile noastre de transport public, la pachet cu mulţi ani de experienţă globală, noi dorim să acordăm un sprijin solid pentru ca acest lucru să devină realitate", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Succesul acestor teste va fi un element cheie pentru ca Enel să includă autobuzul Arrival în portofoliul său de soluţii globale de electrificare.

"Autobuzele Arrival sunt o soluţie fiabilă. Sunt un mijloc de transport avansat din punct de vedere tehnologic care, dacă este integrat în oferta noastră de valoare, poate oferi operatorilor şi utilizatorii finali cea mai bună experienţă posibilă pentru clienţi”, spune el.

„Suntem foarte încântaţi să colaborăm cu Enel X şi Enel X Way pentru a ajuta operatorii de autobuze şi oraşele din întreaga lume în timp ce accelerează procesul de tranziţie către vehiculele electrice, şi astfel aerul rămâne mai curat în oraşele noastre. Autobuzul nostru electric îşi propune să stabilească noi standarde privind experienţa pasagerilor, reducând în acelaşi timp costurile pentru operatori. Prin fabricarea vehiculelor noastre în microfabrici locale, promovăm o tranziţie ecologică globală care este corectă, creând locuri de muncă chiar în comunităţile locale, folosind furnizori locali şi construind vehicule proiectate pentru pieţele locale”, a declarat Avinash Rugoobur, preşedintele Arrival.

Parteneriatul va permite Enel X să-şi consolideze oferta sa către autorităţile de transport public la nivel global, oferind un impuls major pentru a-şi atinge obiectivul Enel de a introduce pe piaţă 20.000 de autobuze electrice până în 2030. Astăzi, Enel X este cel mai mare furnizor de soluţii de e-Bus din lume în afara Chinei. În prezent operează peste 3.200 de autobuze electronice la nivel global. Soluţia Enel X de e-Bus este modulară şi personalizabilă în funcţie de nevoile specifice ale clientului şi este oferită prin diferite modele de afaceri care includ, printre altele, opţiuni de leasing. Include o mare varietate de produse şi servicii, inclusiv un serviciu complet la cheie („e-Bus as a Service”).

Cererea de tehnologie cu emisii zero este în creştere la nivel global, determinată de consumatori, guverne şi investitori.

Enel X Global Retail este divizia globală de afaceri a Grupului Enel care oferă servicii dedicate accelerării inovaţiilor în ceea ce priveşte tranziţia energetică. Lider mondial în sectorul privind serviciile energetice avansate, Enel X Global Retail gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate globală totală de 6,6 GW şi o putere instalată de stocare de 59 MW în spatele contorului.

Enel X Way este noua linie globală de afaceri a Grupului Enel dedicată în întregime mobilităţii electrice. În prezent, Enel X Way gestionează aproape 350.000 de puncte de încărcare, atât direct, cât şi prin acorduri de interoperabilitate în întreaga lume. Ca platformă globală pentru e-Mobility, compania se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii şi soluţii flexibile de încărcare pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor prin sprijinirea electrificării transportului pentru consumatori, întreprinderi, oraşe şi administraţii publice.

Arrival a fost fondată în 2015 cu misiunea de a face aerul curat prin înlocuirea tuturor vehiculelor cu soluţii electrice fiabile- produse de microfabrici locale. Compania are peste 2.000 de angajaţi şi conduce tranziţia către vehiculele electrice la nivel global, creând produse cu emisii zero. Arrival (NASDAQ: ARVL) este o societate pe acţiuni guvernată de legea din Luxemburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.