Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia internaţională de afaceri a Grupului Enel, a pus anul trecut în funcţiune 25 de centrale fotovoltaice cu o putere nominală totală de aproximativ 10 MW. Centralele fotovoltaice instalate în 2021 au contribuit la reducerea cu aproape 4.000 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. În 2022, Enel X România îşi propune să atingă o putere nominală contractată de 20 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia internaţională de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii ce accelerează inovarea şi conduc tranziţia energetică, a proiectat, implementat şi pus în funcţiune 25 de centrale fotovoltaice cu o putere nominală totală de aproximativ 10 MW, la nivel naţional în anul 2021. Un număr de peste 23.000 panouri fotovoltaice, acoperind o suprafaţă totală de peste 50.000 de metri pătraţi, echivalentul a mai mult de 10 stadioane de fotbal, au fost instalate în 2021 pentru beneficiarii Enel X. Panourile, cu celule de tip mono-cristalin, au fost montate atât pe acoperişuri, cât şi la sol. În premieră, pentru doi dintre clienţii săi, Enel X România a instalat sisteme fotovoltaice la sol utilizând panouri fotovoltaice de 650 W, de ultimă generaţie, cu eficienţă ridicată şi rezistenţă crescută la încărcări generate de zăpadă şi vânt", a anunţat compania.

Centralele fotovoltaice montate asigură o producţie anuală de energie electrică de circa 12.000 MWh/an, contribuind la reducerea cu aproximativ 4.000 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Instalarea acestor surse de producţie de energie generează economii pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

„Electrificarea este direcţia pe care mizăm în strategia noastră, singura soluţie pentru a reduce amprenta de carbon, dar şi pentru a susţine companiile să devină eficiente din punct de vedere energetic. În plus, economiile obţinute în urma implementării de soluţii fotovoltaice personalizate, la cheie, pot fi  reinvestite în dezvoltarea activităţilor principale ale clienţilor noştri. Ne-am propus ca până la finele lui 2025 să ajungem la un portofoliu de peste 75 MW putere instalată cumulată pentru clienţii din zona de business”, a afirmat Mirel Jarnea, Head of e-Industries, Enel X România.

În ultimii patru ani, Enel X România a derulat proiecte în urma cărora au fost montate, în total, aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice. Componente precum staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, soluţii de optimizare a consumului energetic şi de îmbunătăţire a calităţii energiei, disponibile în portofoliul companiei, îi permit acesteia să livreze soluţii integrate, la cheie pentru beneficiari.

În cursul acestui an, în contextul în care tot mai multe companii se orientează spre soluţii care să le eficientizeze consumul de energie şi urmăresc reducerea presiunii costurilor pe acest segment, Enel X România estimează posibilităţi de creştere sporite pe mai multe pieţe-cheie, propunându-şi să atingă o putere nominală contractată de 20 MW.

"Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectelor au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial. Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din domeniul alimentar, auto, echipamente industriale, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri", mai arată compania.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată ţara, oferă soluţii complete clienţilor industriali şi comerciali pentru producerea locală a energiei electrice folosind panouri fotovoltaice, cât şi sisteme avansate de e-city şi e-home.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.