Enel X a anunţat miercuri că şi-a extins reţeua de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicaţiei proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X continuă extinderea reţelei de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicaţiei proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020. Această creştere semnificativă a fost posibilă datorită eforturilor de dezvoltare a reţelei proprii de staţii de încărcare publică a Enel X, precum şi acordurilor de interoperabilitate încheiate pe tot parcursul anului de către Enel X cu o gamă largă de parteneri comerciali care operează reţele publice de încărcare în întreaga Europă”, arată compania.

Enel X are instalate peste 12.500 de puncte de încărcare în Europa, în timp ce reţeaua a continuat să fie extinsă prin interoperabilitate, prin intermediul platformei de e-mobilitate Hubject.

Interoperabilitatea permite utilizatorilor aplicaţiei JuicePass a Enel X să îşi încarce vehiculele electrice în întreaga Europă printr-o simplă conectare, fără a încheia noi contracte cu diferiţi furnizori, într-o reţea care cuprinde acum peste 90.000 de puncte publice de încărcare, inclusiv tehnologii de încărcare folosind curent alternativ (AC) de până la 43 kW, încărcare rapidă folosind curent continuu (DC) de până la 50kW, şi încărcare ultrarapidă (peste 100 kW).

"Enel X marchează un moment cheie în ceea ce priveşte susţinerea mobilităţii electrice la scară largă, prin atingerea a peste 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, creşterea substanţială a acoperirii serviciilor, precum şi a punctelor de încărcare de curent continuu accesibile utilizatorilor finali, comparativ cu anul anterior. Misiunea noastră este să creăm o experienţă de încărcare facilă şi universală, valorificând potenţialul de eficientizare şi reducând  'range anxiety' prin instalarea de staţii de încărcare publice inteligente şi prin utilizarea tehnologiei de interoperabilitate a eRoaming-ului, oferită de Hubject, cea mai mare platformă de e-mobilitate din Europa", a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

El afirmă că experienţa de încărcare oferită de Enel X le permite clienţilor să încarce vehiculele uşor şi facil acasă, la birou, precum şi într-o reţea europeană de puncte publice de încărcare.

”Împreună cu una dintre reţelele cu cea mai mare acoperire din perspectiva punctelor de încărcare disponibile, Enel X oferă o singură interfaţă digitală, JuicePass, pentru a gestiona atât sesiunile de încărcare private, cât şi pe cele publice. Aplicaţia JuicePass permite şoferilor de vehicule electrice să verifice disponibilitatea staţiilor de încărcare în timp real, beneficiind în acelaşi timp de servicii suplimentare, cum ar fi rezervarea staţiei de încărcare. În plus, fiecare client poate alege cea mai potrivită metodă de plată pentru nevoile sale, fie că este vorba de plata pentru fiecare utilizare sau de un abonament adaptat obiceiurilor individuale de utilizare. Clienţii Enel X vor beneficia de un număr tot mai mare de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, în decursul anului 2021”, mai arată compania.

Enel X şi-a extins întreaga reţeaua de puncte de încărcare publice şi private disponibile consumatorilor finali la peste 170.000 de puncte de încărcare, urmărind o tendinţă de creştere care va duce la aproximativ 780.000 de puncte de încărcare puse la dispoziţie la nivel mondial până la sfârşitul anului 2023.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilităţii electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel este o companie energetică multinaţională, este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Oceania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.