Enel Green Power a semnat un contract de furnizare a energiei electrice pe o perioadă 12 ani cu producătorul Oreo, Mondelēz International, în baza căruia compania din industria alimentară va achiziţiona energia produsă de o porţiune cu o capacitate de 65 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Energia regenerabilă achiziţionată de la Enel Green Power este suficientă pentru a produce peste 50% din totalul biscuiţilor Oreo consumaţi anual în Statele Unite, echivalentul a aproximativ 10 miliarde de biscuiţi.

”Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America (EGPNA), a semnat un contract de vânzare a energiei electrice (PPA - Power Purchase agreement) pe o perioadă de 12 ani cu Mondelēz International (Mondelēz), companie activă în sectorul alimentar şi al băuturilor. Conform contractului, Mondelēz va achiziţiona energia produsă de o porţiune cu o capacitate de 65 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner, proiect al EGPNA”, arată un comunicat postat pe contul de Facebook al companiei.

Mondelēz International este prezentă în aproximativ 150 de ţări din întreaga lume cu branduri recunoscute la nivel global şi local, cum ar fi: Oreo, Cadbury Dairy Milk, ciocolata Milka şi Toblerone.

“Acordul cu Mondelēz reconfirmă rolul Enel Green Power de principal partener pentru clienţii corporativi şi arată că o gamă largă de actori industriali se implică în tranziţia energetică, înţelegând că energia regenerabilă nu este doar durabilă, ci şi o sursă de energie eficientă din punct de vedere al costurilor", a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power (EGP).

Energia furnizată de proiectul Roadrunner PV al EGPNA este suficientă pentru a produce peste 50% din totalul biscuiţilor Oreo consumaţi anual în SUA, echivalent cu aproximativ 10 miliarde de biscuiţi şi va reduce emisiile anuale de dioxid de carbon ale Mondelēz International cu 80.000 tone metrice.

”Acordul este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei din surse regenerabile la nivel mondial al Mondelēz şi primul acord de achiziţie de energie de tip PPA semnat în SUA. În plus, aceasta permite companiei din industria alimentară şi de băuturi să facă progrese substanţiale în raport cu noile Obiective de Impact 2025, care oferă o foaie de parcurs clară pentru a reduce amprenta ecologică a companiei”, arată Enel.

Roadrunner, în prezent în curs de construire în Upton County, Texas, va avea o capacitate totală de 497 MW şi, odată finalizat, va genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând în acelaşi timp emisia a peste 800.000 tone de dioxid de carbon pe an. Prima fază a Roadrunner are o capacitate de 252 MW şi se preconizează că va fi finalizată până la sfârşitul anului 2019.

Totodată, se preconizează că a doua fază de 245 MW va fi finalizată în anul următor. Roadrunner va fi cea mai mare centrală solară din portofoliul Enel din SUA.

EGPNA, parte a Enel Green Power, Divizia de Energie Regenerabilă a Grupului Enel, este principalul proprietar şi operator de centrale de energie regenerabilă din America de Nord, cu proiecte deja operaţionale şi în curs de dezvoltare în 23 de state din SUA şi două provincii canadiene. EGPNA operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate instalată totală de peste 5 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, geotermale şi solare. În Texas, compania operează în prezent centrala eoliană Snyder cu o capacitate de 63 MW situată în districtul Scurry şi construieşte proiectul eolian High Lonesome cu o capacitate de 450 MW, o porţiune a căruia este, de asemenea, situată în Upton County, Texas.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.