Enel Green Power şi producătorul de medicamente Novartis au semnat un acord pan-european pentru aproximativ 78 MW de energie regenerabilă începând cu ianuarie 2022, pe o durată de zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Energia va fi generată de parcul eolian TICO de 179,9 MW, situat în provincia spaniolă Zaragoza, iar Enel Green Power va fi „Green Enabler” pentru Novartis, sprijinind compania în eforturile sale pentru sustenabilitatea ecologică.

În România, Novartis deţine pe piaţa locală fabrica Sandoz din Târgu-Mureş.

"Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, şi Novartis, compania mondială de medicamente, au semnat un acord de tip VPPA (Virtual Power Purchase Agreement)  pentru energie din surse 100% regenerabile, pe o durată de 10 ani, pentru 78 MW de energie verde. Acest VPPA pan-european va începe în ianuarie 2022 şi va ajuta Novartis să îşi atingă ţinta de a folosi 100% energie electrică regenerabilă şi cea legată de neutralitatea carbonului în toate operaţiunile sale din Europa, până în 2025", a informat Enel.

Energia din acest VPPA va fi generată de parcul eolian TICO de 179,9 MW, situat în provincia spaniolă Zaragoza, care va deveni operaţional la începutul anului 2022. Prin acest acord, energia regenerabilă furnizată către Novartis va duce la evitarea emisiei anuale a  aproximativ 96.400 de tone de CO2 în atmosferă.

„Novartis este o companie de top în ceea ce priveşte mediul şi sustenabilitatea. Noi, cei de la Enel Green Power, suntem mândri să fim un partener strategic în eforturile Novartis de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, în ceea ce priveşte operaţiunile şi lanţul de distribuţie al companiei. Prin acest acord, Novartis arată avantajele pe care VPPA-urile pan-europene le pot oferi companiilor angajate în lupta împotriva schimbărilor climatice de pe continent", a declarat Javier Vaquerizo, Head of Global Commercial Office, Enel Green Power.

Acest acord face parte din angajamentul Novartis legat de sustenabilitatea mediului, contribuind la creşterea rezistenţei energetice şi climatice a companiei. Compania şi-a stabilit obiective ambiţioase pentru a minimiza impactul său asupra climei, deşeurilor şi apei. Novartis se angajează să utilizeze eficient resursele şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, cu impact asupra climei.

„La Novartis, sustenabilitatea mediului este aliniată scopului nostru de a reimagina medicina pentru a îmbunătăţi şi prelungi viaţa oamenilor. Eficienţa energetică şi soluţiile de energie regenerabilă sunt piloni ai strategiei noastre de reducere a emisiilor de carbon”, a declarat Montse Montaner, Chief Sustainability Officer la Novartis.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW într-un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidro.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.