Proiectul Faro del Sur al Enel Green Power Chile şi Highly Innovative Fuels (HIF) a primit o finanţare de aproape 16,9 milioane de dolari americani, cea mai mare sumă acordată vreodată unui singur proiect în cadrul „Primului apel pentru finanţarea proiectelor de hidrogen verde în Chile”, organizat de către Compania pentru Dezvoltarea Producţiei din Chile (acronimul spaniol Corfo). Finanţarea va fi folosită de către EGP Chile şi HIF pentru electrolizoarele din prima fază comercială a proiectelor de hidrogen verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul Faro del Sur al Enel Green Power Chile şi Highly Innovative Fuels (HIF) a primit o finanţare de aproape 16,9 milioane de dolari americani, cea mai mare sumă acordată vreodată unui singur proiect în cadrul „Primului apel pentru finanţarea proiectelor de hidrogen verde în Chile”, organizat de către Compania pentru Dezvoltarea Producţiei din Chile (acronimul spaniol Corfo). Scopul finanţării este de a accelera implementarea iniţiativelor care contribuie la tranziţia energetică către atingerea neutralităţii carbonului”, anunţă companiile.

Faro del Sur este cea mai mare iniţiativă, şi singura din regiunea Magallanes, care obţine finanţare.

„Prin această finanţare, marcăm o nouă etapă  către un proiect care va produce hidrogen verde prin procesul de electroliză, prin transformarea energiei produse de către centralele eoliene. Este un proiect care demonstrează angajamentul nostru de a promova soluţii inovatoare care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a ţării”, a declarat Fernando Meza, manager pentru Dezvoltarea Afacerilor la EGP Chile.

Conform estimărilor, proiectul Faro del Sur va produce 25.000 de tone de hidrogen verde pe an în regiunea Magallanes, prin producerea de energie eoliană şi instalarea de electrolizoare pentru o capacitate de circa 240 MW.

„Aceste tipuri de stimulente reprezintă încă un pas înainte către o economie sustenabilă, care va contribui la poziţionarea Chile drept unul dintre cei mai importanţi producători de hidrogen verde şi derivaţi ai acestuia din întreaga lume”, a declarat Clara Bowman, CEO al HIF Global.

Apelul pentru finanţare promovat de Corfo, care a acordat un total maxim de 50 de milioane de dolari americani, a primit cereri de la 12 companii naţionale şi străine interesate să dezvolte şi să execute proiecte de producere de hidrogen verde în Chile. Una dintre cerinţele de participare a fost ca proiectele să aibă în vedere o capacitate de electroliză de cel puţin 10 MW.

În plus, punerea în funcţiune a proiectelor nu trebuie să aibă loc mai târziu de 31 decembrie 2025.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.