Grupul energetic italian Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a obţinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MW în Brazilia, în care va investi 355 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a câştigat o licitaţie publică organizată de guvernul federal brazilian prin intermediul Autorităţii de Reglementare a Energiei, ANEEL. Contractele de furnizare menţionate reprezintă 49% din capacitatea de 791 MW oferită în cadrul licitaţiei.

"Cei 388 MW care ne-au fost acordaţi în cadrul licitaţiei, reprezintă începutul unui nou val de investiţii al Grupului nostru în Brazilia. Această victorie recentă, împreună cu celelalte succese notabile pe care le-am înregistrat în cursul anului 2017, subliniază poziţia noastră clară de leader din punct de vedere financiar şi tehnologic în sectorul energiei regenerabile la nivel mondial", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Centrala solară São Gonçalo va fi susţinută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantităţi specifice de energie generată în cadrul noii centrale, către un grup de societăţi de distribuţie care operează pe piaţa reglementată braziliană.

São Gonçalo va fi construită în municipiul São Gonçalo do Gurguéia din statul Piauí. Se preconizează că centrala va deveni funcţională la începutul anului 2021 şi va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual.

În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB şi Enel Brasil, deţine o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie, precum şi172 MW energie eoliană şi 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.