Compania Enel Energie, din Grupul energetic italian Enel, şi aeroportul Traian Vuia din Timişoara au inaugurat joi prima staţie rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică şi reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit.

“Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea faţă de oportunităţile care decurg din transformarea sectorului energetic şi din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică”, a declarat Michele Abbate, director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Staţia de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. În funcţie de vehicul, staţia poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de trei-patru ore.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creştere, de aceea am decis să amplasăm această staţie de încărcare în incinta Aeroportului Internaţional Timişoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija şi respectul pentru mediul înconjurător, dar şi o viziune asupra viitorului şi a mobilităţii urbane”, a declarat Iulian-Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Grupul Enel are în portofoliu o serie de soluţii care sunt compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piaţă.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe patru continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km şi are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Grupul este prezent pe piaţa din România încă din 2005. Enel are peste 3.100 de angajaţi şi 2,8 milioane de clienţi din trei zone: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Aeroportul International Timisoara Traian Vuia este cel mai mare aeroport din regiunea de vest a României, cu o arie de captare de aproximativ 2 milioane de locuitori şi cu o tradiţie de peste 80 de ani în aviaţie.

În acest an, aeroportul internaţional va depăşi cifra de 1,5 milioane de pasageri călătorind spre şi dinspre 31 de destinaţii, cu cinci companii aeriene pentru transport pasageri care îşi desfăşoară regulat activitatea pe aeroport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.