Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat, parte din grupul Enel, a anunţat joi că a finalizat proiectul de modernizare a staţiei de transformare Teba, după investiţii de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 16.500 de clienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona centrală a Municipiului Arad, printre care se numără staţia de epurare a apelor uzate, aeroportul Arad, Spitalul Judeţean, centrul de dirijare a zborurilor. În total, staţia de transformare Teba deserveşte aproape 16,500 clienţi de joasă tensiune (majoritatea casnici) şi 16 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune”, a informat Enel, într-un comunicat.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea aparatajului primar de înaltă tensiune şi a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţele şi optimizând activitatea de mentenanţă. 

De asemenea, capacitatea staţiei de transformare a fost dublată, ajungînd la 50 MVA, prin instalarea unui nou transformator de putere de 25 MVA, asigurând astfel posibilitatea conectării în condiţii optime a unor noi consumatori din zona industrială din Arad.

Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei.

Grupul italian Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel are circa 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.