Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a semnat sâmbătă un decret pentru anularea unei legi referitoare la boicotul împotriva Israelului, permiţând încheierea de acorduri comerciale şi financiare între cele două ţări, a relatat agenţia locală de presă WAM, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decretul preşedintelui are rolul ”să susţină cooperarea pentru a crea relaţii bilaterale”, potrivit agenţiei.

Anunţul a survenit în timp ce operatorul aerian israelian El Al Airlines urmează să efectueze pe 31 august prima cursă directă între Ben Gurion Airport din Tel Aviv şi capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, având la bord o delegaţie israeliană şi consilieri ai preşedintelui american Donld Trump. Liderul de la Casa Albă a intermediat acordul anunţat pe 13 august pentru normalizarea relaţiilor din Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Jared Kushner, consilierul preşedintelui Trump, se va afla printre oficialii americani care se vor afla la bordul avionului companiei El Al, care va decola pe 31 august, la ora locală 10 a.m. (07:00 GMT),  declarat un oficial american.

Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite va fi semnat oficial după negocieri detaliate referitoare la deschiderea ambasadelor şi legăturile comerciale şi de transport.

În prezent nu există legături aeriene oficiale între cele două ţări şi nu este clar dacă avioanele El Al vor putea să zboare deasupra Arabiei Saudite, care nu are relaţii oficiale cu Israelul, pentru a reduce timpul călătoriilor.

În luna mai, un avion al Etihad Airways a zburat din Emiratele Arabe Unite la Tel Aviv pentru a livra provizii palestinienilor destinate combaterii epidemiei de coronavirus. Acesta a fost primul zbor cunoscut către Israel efectuat de operatorul din Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.