Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, marţi, la o conferinţă de presă din cadrul Open Innovation 2.0, că oraşul va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării, el explicând faptul atuurile Clujului pentru a deţine acest titlul în cel mult 10 ani sunt "talentele în materie” şi "un mediu de business dinamic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boc a explicat că, având exemplul dat de alte oraşe care au deţinut acest titlu în istoria recentă, Clujul ar putea candida în următorii 10 ani la titlul de Capitală Europeană a Inovării.

"La Cluj-Napoca se desfăşoară conferinţa Open Innovation 2.0, cel mai important eveniment al UE şi al DG Connect din cadrul Comisiei Europene, pentru prima dată în Europa Centrală şi de Est. Acest lucru confirmă statutul Clujului de puternic centru de inovare şi IT naţional şi internaţional şi facem un pas astfel încât, în viitor, oraşul să devină Capitală Europeană a Inovării. În următorii zece ani ne-am propus să candidăm şi să câştigăm acest titlu, ţinând cont că la primele trei ediţii desfăşurate până acum au câştigat Barcelona, Amsterdam şi Viena. Este o competiţie de nivel european, de cea mai înaltă calitate. Trebuie să muncim pentru a ajunge acolo, dar ce este important este că avem ingredientele, avem talentele în materie, un oraş care se concentrează pe acest domeniu şi avem un mediu de business dinamic. Este un obiectiv pe termen mediu care poate fi atins”, a susţinut Emil Boc. 

Primarul municipiului a mai spus că în perioada următoare, printre proiectele oraşului se numără o platformă de mobilitate.

"Va fi o îmbinare între transportul public şi arii pietonale şi conectarea cetăţenilor la aceste probleme. Obiectivul nostru este crearea unui ecosistem digital, compus din administraţie locală, mediul de business, mediul universitar, ONG-uri, care să creeze mediul prin care să aducem oraşul mai aproape de cetăţean utilizând tehnologia şi punând-o la dispoziţia lui. Nu vom putea evita evoluţia tehnologiei în viaţa noastră şi oraşele care vor începe mai devreme vor fi primele care vor câştiga în viitor locuri de muncă, investiţii într-o economie digitală care va avea avea loc”, a menţionat Emil Boc.

Evenimentul Open Innovation 2.0 are loc în perioada 13-14 iunie şi este organizat  de către Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie şi Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG), în parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primăria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare în Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard şi Primăria Dublin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.