O curte federală de apel din Statele Unite a respins luni oferta lui Elon Musk de a modifica sau de a pune capăt acordului său de fraudă cu valori mobiliare convenit în 2018 cu Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), care prevede ca un avocat al Tesla să aprobe unele dintre tweeturile lui, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel pentru 2-lea Circuit al SUA din Manhattan a respins afirmaţia lui Musk conform căreia SEC a exploatat decretul său de consimţământ pentru a conduce investigaţii cu rea-credinţă, hărţuitoare, care i-au încălcat dreptul la libertatea de exprimare conform Primului Amendament, conform Constituţiei SUA.

Decretul lui Musk a soluţionat un proces SEC prin care era acuzat că a fraudat investitorii printr-un tweet din 7 august 2018, conform căruia el avea ”finanţare garantată” pentru a-şi retrage de la gursă compania producătoare de maşini electrice.

Musk şi Tesla au plătit fiecare câte 20 de milioane de dolari, sub formă deamenzi civile, iar Musk a renunţat la rolul său de preşedinte.

În recurs, avocaţii lui Musk au numit obligativitatea de pre-aprobare a tweeturilor ca fiind ”un mijloc impus de guvern”, ceea ce a echivalat cu o restricţionate ilegală a dreptului la exprimare.

Dar completul format din trei judecători al curţii de apel a spus că SEC a deschis doar două anchete ulterioare cu privire la tweeturile lui Musk, iar aceste tweeturi ”au încălcat în mod plauzibil” termenii decretului.

Completul a spus că ”investigaţiile limitate şi adecvate ale SEC în acest caz nu au făcut ca respectarea decretului de consimţământ să fie ”substanţial mai oneroasă”” pentru Musk, aşa cum a susţinut el.

De asemenea, a mai spus că Musk a ales să permită screeningul tweeturilor sale şi nu are dreptul să revizuiască problema ”pentru că acum s-a răzgândit”.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat într-un e-mail: ”Vom căuta o revizuire suplimentară şi vom continua să atragem atenţia asupra chestiunii importante a constrângerii guvernamentale asupra discursului”.

SEC a refuzat să comenteze.

Decizia de luni a menţinut o hotărâre din aprilie 2022 a judecătorului de district american Lewis Liman din Manhattan.

Liman a numit argumentele lui Musk ”o plângere” faţă de cerinţele pe care nu mai doreşte să le respecte acum, când Tesla ”a devenit, după părerea lui, aproape invincibilă”.

Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari ,în octombrie, şi conduce producătorul de rachete şi nave spaţiale SpaceX.

El este a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes.

În februarie, un juriu din San Francisco a considerat că Musk nu este responsabil pentru pierderile investitorilor din cauza tweetului său ”că are finanţarea garantată”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.