Elon Musk a dat în judecată firma de avocatură de elită Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, pentru a recupera cea mai mare parte a onorariilor de 90 de milioane de dolari pe care aceasta le-a primit de la Twitter pentru că i-a înfrânt încercarea de a renunţa la preluarea companiei, pentru 44 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea făcută de compania X Corp a lui Musk, care deţine Twitter, a fost depusă miercuri la Curtea Superioară din California, din San Francisco.

Musk acuză Wachtell că a exploatat Twitter acceptând, în ultimele zile înainte de 27 octombrie 2022, încheierea achiziţiei, taxe uriaşe de ”succes”, plătite de directorii Twitter care plecau, care au fost recunoscători că Musk va fi forţat să finalizeze preluarea.

Cea mai bogată persoană din lume, care conduce, de asemenea, Tesla şi SpaceX, a considerat că plata de 90 de milioane de dolari este ”inadmisibilă”, având în vedere că Wachtell a facturat mai puţin de o treime din această sumă pentru cele câteva luni de muncă în procesul din Delaware.

”Wachtell a aranjat să-şi umple efectiv buzunarele cu fonduri de la casa de marcat a companiei, în timp ce cheile erau predate” lui Musk, se spune în plângere.

Musk vrea să recupereze onorariile ”în exces” pe care Wachtell le-a perceput în baza unui acord semnat în ziua finalizării achiziţiei de către unul dintre partenerii săi şi directorul juridic al Twitter, Vijaya Gadde.

Plângerea l-a citat, de asemenea, pe fostul director al Twitter, Martha Lane Fox, care, după ce a aflat cu cât vor fi plătiţi avocaţii, i-a trimis un e-mail consilierului general Sean Edgett: ”O, Dumnezeule”.

Wachtell nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Gadde, Fox şi Edgett nu sunt părţi în acest proces.

Twitter a fost implicată într-o serie de litigii reale sau posibile, de la preluarea sa de către Musk.

Printre acestea se numără multe procese ale unor proprietari, vânzători şi consultanţi, care îl acuză pe Musk că îi presează în privinţa facturilor şi un posibil proces al Twitter împotriva Meta Platforms, din cauza noii aplicaţii de social media a acesteia, Threads.

Wachtell nu este străin de procese intentate de miliardari împotriva sa din cauza unor achiziţii, după ce a petrecut ani de zile într-un litigiu cu Carl Icahn, pentru preluarea ostilă a CVR Energy, în 2012.

În 2018, un judecător a respins o reclamaţie de malpraxis a lui Icahn, care s-a trezit că trebuie să plătească băncilor care au ajutat la apărarea CVR comisioane de preluare mai mari decât dacă fuziunea ar fi eşuat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.