Directorul general al Tesla, Elon Musk, a ajuns la un acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) pentru închiderea unui litigiu referitor la mesajele pe care le publică pe Twitter, care prevede că va cere acordul consilierului juridic al companiei pentru toate mesajele referitoare la situaţia financiară a acesteia şi alte subiecte importante, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă acordul va fi aprobat de un judecător, fondatorul Tesla nu va mai risca să fie găsit vinovat de încălcarea unui acord anterior cu SEC, care îi cerea să ceară acordul investitorilor pentru declaraţiile cu efect material asupra companiei.

Noul acord, depus la un tribunal federal din Manhattan, prevede mai clar ce tip de mesaje trebuie supuse aprobării.

Acordul elimină o problemă care plana asupra lui Musk, care încearcă să crească producţia celui mai important vehicul al companiei, sedanul Model 3, şi să obţină profit în acelaşi timp.

”Ar fi putut fi mult mai rău pentru el. Consecinţele pentru sfidarea SEC ar fi putut fi mult mai proaste pentru el şi pentru companie”, a spus Stephen Diamond, profesor în domeniul legislaţiei pentru instrumente financiare la Santa Clara University.

Tesla s-a confruntat cu dificultăţi de logistică în livrarea automobilelor Model 3 în străinătate, cu declinul preţurilor acţiunilor şi cu întrebări legate de sustenabilitatea cererii.

La începutul acestei săptămâni, Tesla a rtaportat pierderi de 720 de milioane de dolari în primul trimestru şi a avertizat că va înregistra pierderi şi în trimestrul al doilea.

Avocatul lui Musk nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Musk este director general al Tesla din 2008 şi are peste 25 de milioane de urmăritori pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.