Acţionarii Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, au ales vineri, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, durata mandatului membrilor aleşi fiind de patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţionarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

”Confirmarea, prin acest vot, a unui număr de cinci dintre administratorii în funcţie este o garanţie a continuităţii de viziune a proiectelor de transformare şi eficientizare iniţiate în cadrul Grupului Electrica”, a anunţat compania.

De asemenea, la propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat vineri repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, 245,37 milioane lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,72 lei.

Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, de asemenea, situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent.

Electrica şi-a planificat investiţii de 900 milioane lei (circa 200 milioane euro) în acest an.

Electrica a obţinut anul trecut un profit net individual de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de 2016, în baza situaţiilor financiare individuale. Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor înregistrate în anul 2016.

Veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica, în anul 2017, s-au ridicat la valoarea de 5,77 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 0,27% faţă de 2016.

Pe segmentul de distribuţie, veniturile au crescut cu 7%, în contextul creşterii cantităţii distribuite cu 1,7% pentru cei trei operatori de distribuţie din cadrul grupului.

În 2017, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,8 TWh (în creştere cu 1,7% faţă de 2016) către un număr de aproximativ 3,7 milioane de utilizatori.

Operatorii de distribuţie din cadrul grupului au distribuit aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional.

Companiile din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 judeţe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

Minsterul Energiei controlează 48,78% din acţiunile companiei, în timp ce BERD are 6,92%, iar The Bank of New York Mellon (American Depositary Receipts) din New York, SUA, are 3,67% din capital.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.