EDP Renewables, al patrulea producător mondial de energie regenerabilă, a inaugurat parcul eolian Craco şi Stigliano din Basilicata, Italia. Parcul eolian care este situat în centrul regiunii Basilicata, are o capacitate totală de 35 MW şi produce 79 GWh anual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea producător mondial de energie regenerabilă, a inaugurat joi parcul eolian Craco şi Stigliano din Basilicata, Italia”, anunţă compania.

La ceremonia de inaugurare au participat CEO-ul EDPR, Miguel Stilwell d’Andrade, împreună cu COO EDPR pentru Europa şi Latam Duarte Bello, şi Directorul General EDPR Italia, Roberto Pasqua.

Investiţia din Italia reflectă angajamentul EDPR faţă de tranziţia energetică şi independenţa energetică a Italiei şi a Europei.

Parcul eolian care este situat în centrul regiunii Basilicata, are o capacitate totală de 35 MW şi produce 79 GWh anual. Odată cu adăugarea parcului eolian Craco şi Stigliano, EDPR a ajuns la o capacitate totală instalată de 463 MW în Italia.

Instalaţia din Italia, de la Craco şi Stigliano operează 10 turbine, fiecare cu o capacitate de 3,5 MW, însumând o capacitate totală de 35 MW. Parcul eolian va putea produce 79 GWh/an, economisind 37.250 de tone de emisii de CO2 pe an şi va furniza energie pentru 26.280 de gospodării.

Pe lângă parcul eolian, EDPR a construit şi infrastructura de conectare la reţea pentru parcul eolian la sfârşitul lunii august. Cu această nouă instalaţie capacitatea totală a EDPR în Italia a ajuns la 463MW.

„Criza energetică cu care se confruntă în prezent Europa şi independenţa energetică din ce în ce mai urgentă, ne determină să ne consolidăm angajamentul faţă de aprovizionarea şi producerea de energie din surse regenerabile. Odată cu inaugurarea acestui nou parc eolian EDP contribuie cu mândrie la a face Italia mai ecologică şi mai independentă energetic”, a spus Miguel Stilwell d'Andrade, CEO EDPR, prezent la inaugurare.

La eveniment au fost prezenţi Duarte Bello, Chief Operating Officer al EDPR pentru Europa şi Latam, şi Roberto Pasqua, Director General al EDPR Italia, precum şi o reprezentanţă a elevilor din şcolile primare locale.

La ceremonie au participat Francesco Micucci, primarul oraşului Stigliano şi Vincenzo Lacopeta, primarul oraşului Craco, care a declarat: „Suntem mândri să contribuim ca o  comunitate pentru a răspunde unei mari cauze de interes naţional. Această instalaţie reprezintă o dovadă clară a devotamentului regiunii noastre pentru apărarea mediului şi sustenabilitate.”

Parcul eolian Craco şi Stigliano consolidează şi mai mult legătura dintre EDPR şi Italia. Compania este prezentă cu numeroase parcuri eoliene în ţară şi a lansat recent campania de crowdfunding „Energie împreună. Turul energiei regenerabile în Italia” pentru a oferi cetăţenilor italieni oportunitatea de a face parte din tranziţia energetică, recunoscând şi recompensând legătura cu teritoriile.

De asemenea, EDPR se angajează să dezvolte programe de formare pentru tineri pentru a profita de oportunităţile de angajare oferite de prezenţa parcurilor eoliene în teritoriu.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume, cu o prezenţă în 26 de pieţe din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia. Cu sediul central în Madrid, Spania şi cu birouri regionale în Houston,  São Paulo şi Singapore, EDPR are un puternic portofoliu de dezvoltare, active de primă clasă şi capacitate operaţională de lider de piaţă în domeniul energiei regenerabile. Acestea includ  eoliene onshore, câmpuri fotovoltaice, eoliene offshore (prin cei 50/50 JV – OW) şi tehnologii complementare ce folosesc energie regenerabilă, ca baterii de stocare a energiei şi hidrogen verde.

Politicile EDPR, centrate spre angajaţi au adus recunoaşterea companiei ca un Loc de Muncă de Top 2022 în Statele Unite şi ca Angajator de Top în 2022 în Europa (România, Spania, Italia, Franţa, Portugalia şi Regatul Unit) şi Brazilia, dar şi includerea companiei în indicele de egalitate de gen Bloomberg.

EDPR este o companie din  grupul EDP (Euronext: EDP), lider în tranziţia energetică cu un focus pe decarbonizare. Pe lângă prezenţa sa în energie regenerabilă (cu EDPR şi operaţiile hidro), EDP are o prezenţă puternică pe pieţele din Portugalia, Spania şi Brazilia, ce includ reţele electrice, soluţii pentru consumatori şi management energetic.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.