EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume şi cu proiecte de energie regenerabilă în România, a câştigat o licitaţie pentru construirea unui parc solar plutitor în Portugalia, care va fi operaţional în 2025. Compania a atins nivelul de conectare la reţea de 70 MVA în Alqueva pentru o perioadă de 15 ani, ceea ce va permite EDPR să instaleze până la 154 MW de capacitate regenerabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul licitaţiei pentru un proiect cu panouri solare plutitoare în Portugalia, EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume şi cu proiecte de energie regenerabilă în România, a câştigat licitaţia pentru conectarea la reţeaua din Alqueva a unei capacităţi de 70 MVA, printr-un contract pentru diferenţe (CfD) pentru o perioadă de 15 ani”, anunţă compania.

Se preconizează că această capacitate de racordare la reţea va permite EDPR să instaleze până la 154 MW de capacitate regenerabilă, inclusiv 70 MW de energie solară fotovoltaică plutitoare în temeiul CfD menţionat anterior, plus 14 MW de supracapacitate solară şi 70 MW de capacitate eoliană hibridă, ambele excluse din contractul pentru diferenţe. Acest proiect este estimat că va fi operaţional în 2025, şi este un exemplu clar de valoare adăugată prin hibridizarea tehnologiilor regenerabile şi optimizarea conectării la reţea.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile şi al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume. Cu un puternic portofoliu de dezvoltare, active de primă clasă şi capacitate operaţională de lider de piaţă, EDPR a avut o creştere excepţională în ultimii ani şi este prezentă pe 26 pieţe în Europa, America Latină, America de Nord şi Asia.

EDP, acţionarul principal al EDPR, este o companie globală din domeniul energiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.