Economia Statelor Unite a consemnat o creştere semnificativă, de 6,4%, în primele trei luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită campaniei de vaccinare în masă şi a cheltuielilor guvernamentale care au adus ţara mai aproape de nivelul anterior pandemiei de Covid-19, a anunţat, joi, Departamentul pentru Comerţ, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu excepţia trimestrului trei al anului trecut, când economia americană a fost redeschisă după carantină, PIB-ul a înregistrat în primele trei luni ale acestui an cea mai bună evoluţie după trimestrul trei al anului 2003.

Analiştii intervievaţi de Dow Jones anticipau o creştere economică de 6,5%. În ultimul trimestru al anului 2020 PIB-ul a urcat cu 4,3%.

Acest lucru semnalează că economia a pornit şi funcţionează şi că va fi un an cu creştere ridicată. Evident, consumatorul american susţine această evoluţie şi companiile investesc puternic”, a declarat  Mark Zandi, economist şef la Moody’s Analytics.

Departamentul Muncii a anunţat tot joi, într-un raport separat, că solicitările iniţiale pentru indemnizaţii de şomaj au scăzut săptămîna trecută la un minim al pandemiei, dar că numărul este totuşi peste aşteptări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.