Economia britanică a avansat în iulie cu 6,6%, a treia creştere lunară consecutivă, recuperând puţin peste jumătate din producţia pierdută din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit datelor publicate vineri de Biroul Naţional de Statistică, citate de MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Educaţia a crescut puternic, în condiţiile în care unii copii au revenit la şcoală, în timp ce puburile, taberele şi saloanele de coafură au consemnat îmbunătăţiri notabile. Vânzările de maşini au depăşit pentru prima oară nivelele anterioare crizei, showroomurile fiind ocupate în mod special”, a declarat directorul pentru statistici economice Darren Morgan.

Creşterea de 6,6% a PIB, care este cu doar o zecime sub estimarea medie a analiştilor, survine după un avans de 8,7% în iunie şi de 2,4% în luna mai şi prăbuşirea de 20% produsă în aprilie din cauza pandemiei.

”Această proces de revenire mecanică ar trebui să continue cu o nouă creştere în august, poate în jurul a 3%, şi încă una în septembrie, pentru a reflecta redeschiderea unităţilor de învăţământ...Luănd toate acestea în considerare, credem că în trimestrul al treilea vom înregistra o creştere economică de circa 17%”, a declarat  James Smith, economist la ING.

“Desigur, asta ar însemna că mărimea economiei britanice va fi cu circa 8% sub nivelul anterior impactului virusului şi există întrebări mari încotro se va îndrepta ulterior economia”, a mai spus acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.