E.ON Energie România a încheiat în ultimele luni 145 de parteneriate cu companii şi instituţii din 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti, în cadrul cărora compania va construi şi preda la cheie tot atâtea centrale fotovoltaice, valoarea totală a contractelor însumând circa 13 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia însumată de energie fotovoltaică va fi de peste 18.000 MWh anual, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 5.600 tone pe an.

”E.ON Energie România a încheiat în ultimele luni 145 de parteneriate cu companii şi instituţii din 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti, în cadrul cărora compania va construi şi preda la cheie tot atâtea centrale fotovoltaice, valoarea totală a contractelor însumând circa 13 milioane de euro”, a informat compania.

Centralele solare on-grid, cu putere între 33 şi 100 KW, vor asigura partenerilor energie regenerabilă pentru consumul propriu, iar certificarea calităţii de prosumator le va permite să valorifice energia produsă în surplus, care va fi preluată de către furnizorii lor, la un preţ reglementat de autoritatea din domeniu.

“Sprijinim companiile, instituţiile şi clienţii rezidenţiali din România să devină prosumatori. Suntem aici pentru a le oferi soluţii energetice adaptate nevoilor lor. Fiecare parteneriat încheiat pentru producerea de energie solară înseamnă încă un pas pentru un mediu înconjurător mai curat, economii importante prin asigurarea unor surse proprii de energie verde dar şi o sursă de venit”, a declarat Cătălin Iordache, director general al E.ON Energie România.

În cadrul proiectelor vor fi montate circa 38.000 de panouri fotovoltaice, puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice va fi de circa 14.400 kWp, iar producţia acestora de peste 18.000 MWh pe an. Pentru comparaţie, centralele solare ar putea asigura energia electrică regenerabilă pentru 12.500 de locuinţe. Proiectele vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

E.ON oferă soluţii complete de panouri fotovoltaice şi pentru clienţii casnici, viitori prosumatori, care doresc să producă energie verde din energia solară şi să consume astfel mai puţină electricitate din reţea, protejând mediul în acelaşi timp.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.