Circa 27% din centralele termice pe gaz din România sunt mai vechi de zece ani şi ar trebui înlocuite, potrivit rezultatelor unor sondaje realizate de E.ON. O centrală în condensare poate aduce o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Circa 27% din centralele termice pe gaz din gospodăriile din România sunt mai vechi de zece ani, potrivit rezultatelor unor sondaje realizate de E.ON anul trecut. Compania recomandă înlocuirea acestora cu centrale noi, în condensare, cu eficienţă energetică ridicată, care asigură economii la factură şi un confort superior”, arată compania.

E.ON subliniază faptul că, într-un context marcat de volatilitatea accentuată a preţurilor la energie, aplicarea unor măsuri de eficienţă energetică în vederea reducerii consumului, dar fără a afecta confortul, având ca finalitate o scădere a valorii facturilor la energie, trebuie să devină o preocupare pentru toţi consumatorii.

Înlocuirea centralelor vechi, cu randament scăzut şi consum crescut, cu unele noi, eficiente energetic, este una este dintre cele mai accesibile soluţii. O centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienţei de 108% faţă de centralele convenţionale.

Beneficiul pentru consumator constă în reducerea consumului de gaze naturale cu până la aproximativ 3.600 kWh de gaze naturale pe an, pentru un consum mediu anual de circa 12.000 kWh, rezultând astfel, o economie la factură ce poate ajunge la aproximativ 1.000 lei pe an.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România şi E.ON Asist Complet desfăşoară activităţi de distribuţie, de furnizare energie şi soluţii energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.