Grupul energetic german E.ON a încheiat sindicalizarea unei finanţări de achiziţionare în valoare de 5 miliarde de euro, în contextul unui schimb de active şi participaţii între E.ON şi RWE şi al ofertei voluntare de preluare publică către acţionarii Innogy SE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Finanţarea acestei achiziţii constă într-un credit punte de 3 miliarde de euro şi un împrumut la termen de 2 miliarde de euro cu scadenţa peste cinci ani. Împrumutul va fi utilizat pentru finanţarea achiziţei de acţiuni Innogy care nu sunt deţinute de RWE”, a informat joi E.ON.

 Înainte de sindicalizare, angajamentul financiar fusese asigurat de BNP Paribas în calitate de reprezentant unic.

E.ON a invitat băncile cu care se află în parteneriat să participe cu obligaţiuni în valoare de câte 400 de milioane de euro fiecare. Toate băncile invitate au participat la achiziţie, ceea ce a dus la o înscriere substanţială peste nivelul estimat, spun oficialii E.ON.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de nord şi în vestul ţării.

De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat 1,9 miliarde de euro sub formă de impozite şi taxe. Grupul energetic E.ON desfăşoară operaţiuni în Germania, Italia, Franţa, Belgia, Cehia, România, Slovacia, Marea Britanie şi Ungaria. Dintre cei peste 40.000 de angajaţi E.ON la nivel global, peste 5.500 lucrează în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.