Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a investit aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zona Cotroceni din Bucureşti, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru circa 5.000 de consumatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul proiectului de modernizare, au fost realizate o serie de lucrări majore în urma cărora au fost înlocuite cabluri de medie şi joasă tensiune cu o lungime de circa 41 de kilometri, a anunţat marţi compania.

”Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în modernizarea reţelei electrice din zona Cotroceni, întrucât, pe lângă înlocuirea conductoarelor, reţeaua şi echipamentele de reţea au fost pregătite pentru trecerea în viitor la tensiunea de 20kV, faţă de 10kV în prezent, ceea ce va îmbunătăţi siguranţa în alimentare a clienţilor, prin asigurarea unei capacităţi sporite a reţelei, reducerea pierderilor tehnologice, precum şi posibilitatea de racordare a noi consumatori”, spun oficialii societăţii.

Proiectul de trecere a acestei zone a reţelei de distribuţie la tensiunea de 20kV este corelat cu cel de modernizare a staţiei de transformare înaltă/medie tensiune Cotroceni, în valoare totală de 18 milioane de lei, început în anul 2016 şi prevăzut să fie finalizat anul viitor. În următoarea etapă de modernizare, va fi dezvoltată o nouă staţie de 20 kV alimentată prin două noi transformatoare 110/20 kV cu putere de 25 MVA, capacitatea totală a staţiei de transformare urmând să fie majorată de la 80 MVA la 130 MVA.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 85 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 63 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel are operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.