Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, este de acord cu liberalizarea serviciilor în zona transportului rutier, considerând binevenită iniţiativa ministrului Transporturilor de a crea un mediu concurenţial. El a precizat că firmele de transport local sunt susţinute politic şi activate de câte ori este nevoie, în special în campaniile electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Transportatorii nu sunt la mine, însă ca principiu sunt întru totul de acord cu liberalizarea serviciilor şi crearea unui mediu concurenţial autentic în serviciile de transport rutier. Din păcate, România a rămas încă încremenită în acest format toxic pentru cetăţeni, monopoluri, multe dintre ele sunt controlate politic. Ştiţi bine, firmele astea de transport local care au pus mâna pe nişte trasee sunt susţinute politic şi sunt activate ori de câte ori este nevoie. Cel puţin în perioadele electorale îşi fac treaba în folosul stăpânilor politici. Nu de multe ori, în ultimii ani de zile, am fost sau am luat act de tot felul de războaie locale între diverse firme cu diverşi sprijinitori politici”, a declarat Dumitru Costin, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

Liderul BNS consideră că gestul ministrului Transporturilor de a liberaliza piaţa acestor servicii de transport este binevenit.

“Gestul pe care îl face ministrul Transporturilor acum în tentativa sa de a liberaliza piaţa acestora servicii, de a crea un mediu concurenţial este binevenit. Ştiu că nu place unora, dar asta e. Nu putem să rămânem în nişte monopoluri private care acumulează bani fără să facă investiţii şi fără să asigure o calitate ridicată a serviciilor. Întâmplător şi eu folosesc de câteva ori pe an aceste servicii şi nu mai eu ştiu cum fac 200 şi ceva de kilometri pe un anumit traseu unde condiţiile sunt într-adevăr improprii”,  a mai afirmat Dumitru Costin.

Peste 16.000 de autovehicule comerciale au întrerupt activitatea la nivel naţional, joi dimineaţă, în semn de protest faţă de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane.

După prânz, transportatorii au reluat activitatea, după ce au avut discuţii cu reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu. 

FORT şi Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat miercuri organizarea de proteste la nivel naţional din cauza ordinului dat de Lucian Şova, prin care se doreşte liberalizarea transportului interjudeţean de persoane. Ulterior, COTAR a anunţat că renunţă deocamdată la manifestaţii.

Cea mai contestată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiţie pentru atribuirea traseului respectiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.