Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, marţi, că a fost publicată licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Promisiune îndeplinită pentru Oltenia şi Banat. Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP”, a scris, marţi, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Acesta a precizat că lungimea segmentului este de 250 de kilometri.

”Licitaţia are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului”, a mai scris ministrul.

Drulă afirmă că ”din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul "preliminary design" (proiect tehnic "preliminar"), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.