Fostul ministru USR al Transporturilor Cătălin Drulă susţine cş CNAIR a anulat licitaţia pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că actualul deţinător al portofoliului Sorin Grindeanu "aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR". "Incompetenţa acestei guvernări a nătângilor loveşte zilnic în şansele României de dezvoltare", conchide Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"GRINDEANU A DAT DE GARD AUTOSTRADA A1 DIN PNRR. Incompetenţa acestei guvernări a nătângilor loveşte zilnic în şansele României de dezvoltare. CNAIR a anulat licitaţia pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Ceea ce înseamnă că Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR. Şansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9km lipsă din A1 (zona “tunelurilor urşilor” la Holdea) scad către zero. Reuşisem, în 2021, cu mari eforturi să deblochez această licitaţie, dar indolenţa lui Sorin Grindeanu pune cruce acestui proiect", scrie Drulă pe Facebook.
El prezintă o cronologie referitoare la acest lot:
"+ În 2013, penelistul Relu Fenechiu a contractat sectorul fără acord de mediu;
+ În 2017, pesedistul Răzvan Cuc a reziliat abuziv contractul;
+ În 2019, tot Cuc a relansat licitaţia cu o documentaţie incompletă;
+ Pentru abuzurile lui Cuc, statul român a plătit despăgubiri de 230 milioane de lei;
+ În 2021, după eforturi uriaşe, am reuşit să deblocăm licitaţia. 6 constructori se înscriseseră;
+ În 2022, pesedistul Sorin Grindeanu a dat licitaţia de gard, pentru că a răspuns în batjocură la clarificările cerute de constructori. A rămas un singur ofertant, iar documentaţia tehnică a acestuia nu este conformă", afirmă fostul ministru al Transporturilor.
El afirmă că întregul calendar din PNRR pentru Lugoj - Deva Lotul 2 "este în aer".
"E vorba de un lot complicat cu tuneluri în lungime de 2km, durata contractuală 4 ani. Relicitarea proiectului va face aproape imposibilă respectarea termenului de 2026 pentru folosirea banilor din PNRR. Patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat deja peste 187 de milioane de euro. Că ratează şansa de dezvoltare a unei generaţii este nepreţuit". afirmă Cătălin Drulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.