Românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele şapte luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2017, potrivit DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală. Bunurile de la rude, comenzile online şi bagaje sunt cele mai populare colete primite din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia şi Marea Britanie, ţări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara ţării.

În ceea ce priveşte volumul coletelor primite de către români din străinătate, ponderea lor a crescut cu 24%. Cele mai multe dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie şi Polonia, ţări care au generat peste 80% din totalul importurilor în primele şapte luni ale anului, potrivit DPD România.

În topul judeţelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara ţării se află Bucureşti, urmat de Timişoara, Sibiu, Arad şi Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate.

Clasamentul judeţelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de Bucureşti şi Timişoara, urmate de Braşov, Cluj şi Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate.

Potrivit datelor companiei, coletele primite de români din Europa cântăresc în medie 7,6 kg şi reprezintă bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care călătoresc cu companii low cost.

„Observăm o creştere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în ţările europene mai ales produse româneşti şi multe bagaje. De asemenea, aceştia primesc acasă, în ţară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creştere a volumului de expedieri cross border, susţinută de studenţii români internaţionali, Black Friday şi sărbătorile de iarnă”, declară Lucian Aldescu, director general al DPD România.

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Cu o echipă de peste 1.200 de angajaţi şi francizori şi având acces la o reţea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual peste 9 milioane de colete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.