Marea Britanie a declarat ca fiind anticoncurenţiale două dintre regulile impuse de Apple dezvoltatorilor pentru acceptarea aplicaţiilor în App Store.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Practicile Apple şi Google sunt investigate şi vizate de viitoare reglementări în mai multe regiuni ale lumii, inclusiv Uniunea Europeană şi Statele Unite. Însă, între timp, Marea Britanie a dat deja un verdict în două cazuri dintr-o investigaţie mai amplă.

Una dintre regulile declarate anticoncurenţiale este cea care interzice aplicaţiile de streaming pentru jocuri.

Conform regulilor Apple, toate jocurile trebuie livrate prin App Store. Dezvoltatorii nu pot furniza jocuri prin intermediul propriilor servere, ceea ce înseamnă că pe iOS nu pot exista aplicaţii de streaming pentru jocuri.

Regula Apple este cu atât mai bizară, cu cât streaming de filme şi seriale este permis, Disney, HBO, Netflix, şi restul neavând nicio problemă în a-şi publica aplicaţiile în App Store.

A doua regulă declarată anticompetitivă este cea care impune folosirea WebKit. Toate browser-ele web de iOS sunt obligate să folosească motorul WebKit, dezvoltat de Apple, dacă vor să fie disponibile pe această platformă.

Asta înseamnă că performanţele browser-elor reviale sunt limitate de capacităţile motorului de randare construit de Apple. Compania a justificat această decizie prin considerente de securitate.

Cele două decizii fac parte dintr-o investigaţie aflată încă în desfăşurare în Marea Britanie, iar Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe de aici încă nu a anunţat măsurile împotriva acestor practici.

O investigaţie similară vizează şi politicile impuse de Google pentru Play Store şi Android.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.