Două cluburi din staţiunea Mamaia au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la unul doar zona de bucătărie, la celălalt toate activităţile pe care le derula, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care nerespectarea condiţiilor de igienă şi a distanţării la mese. Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei, iar un treilea a fost amendat cu 20.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că pe data de 23 iulie Comandamentul Litoral a avut acţiuni de control în mai multe localităţi. 
Astfel, în Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici şi au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar în Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au verificaţi 15 operatori economici, fiind date trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.
Vicepreşedintele ANPC a mai afirmat că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi joi seara.
“Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu. 
Cele două cluburi din Mamaia care au fost închise temporar au primit şi amenzi, unul 20.000 de lei, iar celălalt – 12.000 de lei. De asemenea, un alt club a fost amendat cu 20.000 de lei.  
Vicepreşedintele ANPC a prezentat şi câteva dintre neregulile găsite pe litoral în urma controlului de joi seara: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, schimbarea termică a stării produselor faţă de cea indicată de producător, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare şi ventilaţie ruginită, cu urme de mucegai, tavan cu fantă decupată prin care pot cădea diverse impurităţi în preparatele culinare, prezenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor, utilizarea unui spaţiu de vânzare şi depozitare la bar complet neigienizate. 
Valentina Veronica Mitran Piticu a mai spus că cele mai multe amenzi de la începutul Comandamentului Litoral au fost date în Mamaia şi în Costineşti. 
“Iniţial în Mamaia şi Costineşti au fost cele mai multe amenzi. Acum Costineştiul scade şi probabil o să scadă şi Mamaia. La polul opus staţiunile mai mici Venus, Jupiter. (…) În 21-23 iulie în Costineşti se remarcă o scădere considerabilă a numărului de amenzi şi avertismente aplicate. Simpla prezenţă a noastră pe litoral înseamnă mare lucru. Operatorii ţin cont de acest lucru şi reintră în normal. Suntem aici pentru siguranţa cetăţeanului”, a mai spus vicepreşedintele ANPC care a precizat că asemenea controale vor continua şi în perioada următoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.