Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat luni, ls Beijing, că China, Statele Unite şi Rusia au datoria să nu înceapă războaie comerciale şi a cerut celor trei state să reformeze Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tusk a spus că este timpul să fie evitate conflictul şi haosul.

Organizaţia Mondială a Comerţului are nevoie de reguli noi referitoare la transferurile forţate de tehnologie şi subvenţiile acordate în industrie, a afirmat Tusk.

Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se află la Beijing pentru un dialog anual China UE şi urmează să se întâlnească cu premierul Li Keqiang.

China ştie cum să îşi deschidă economia şi poate face acest lucru dacă doreşte, a declarat Juncker în timpul unei conferinţe de presă comună cu lideri de la Beijing.

Premierul chinez Li Keqiang a afirmat că ţara sa doreşte un comerţ mai echilibrat cu Uniunea Europeană.

China are nevoie ca negocierile cu UE pentru un tratat în domeniul investiţiilor să progreseze, iar ambele părţi ar trebui să împărtăşească obiectivul de a încheia mai repede acorduri, a arătat Li, înainte de întâlnirea cu Tusk şi Juncker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.