Dolarul a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, după informaţia din ziua precedentă referitoare la cea mai mare creştere a preţurilor de consum din Statele Unite din ultimii 30 de ani, pieţele anticipând majorări ale dobânzilor din SUA anul viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raportu cu şase monede importante, între care yenul japonez şi euro, a continuat să crească joi, după ce miercuri a înregistrat cea mai mare creştere zilnică de după luna martie.

Inflaţia din SUA a accelerat în octombrie la 6,2%, cel mai rapid ritm consemnat din noiembrie 1990.

Dolarul a împins euro sub nivelul de 1,15 dolari pe unitate. Yenul japonez a scăzut spre cel mai redus nivel din ultimii patru ani, la 114,15 unităţi pentru un dolar.

”Inflaţia în sine nu este întotdeauna ceva rău pentru piaţa de capital”, a declarat Don Townswick, director pentru strategii pe burse la firma de administrare a activelor Conning.

Indicele global al acţiunilor MSCI a avansat cu 0,19%, iar indicele pan-european STOXX Europe 600 a crescut cu 0,24%.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 0,42%, la 83,06 dolari pe baril, în timp ce cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 0,59%, la 81,93 dolari pe baril.

Bitcoin a atins un nou maxim, de 69.000 de dolari pe unitate, dar ulterior s-a retras la circa 64,860 de dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.