Dolarul american a atins luni maximul ultimei luni faţă de un coş de valute, iar indicatorii volatilităţii au urcat la cel mai ridicat nivel din luna aprilie, investitorii fiind agitaţi în legătură cu rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moneda americană s-a apreciat în ultima săptămână, ca urmare a scăderii apetitului pentru risc al investitorilor, care şi-au redus poziţiile din cauza incertitudinilor legate de rezultatul alegerilor prezidenţiale.

”Mişcarea pe care am văzut-o săptămâna trecută a fost o reducere a riscului pe scară destul de largă şi cred că este justificat; oamenii sunt în mod natural sceptici în privinţa oricărui tip de predicţie referitoare la alegeri, după ce s-a întâmplat acum patru ani”, a spus Erik Nelson, analist macroeconomic la banca Wells Fargo în New York.

Democratul Joe Biden conduce în sondajele de opinie, dar cursa pare destul de strânsă în statele cheie, unde preşedintele Donald Trump ar putea obţine cele 270 de voturi ale electorilor necesare pentru a câştiga.

Investitorii sunt reticenţi să aibă încredere în sondajele de opinie, după ce majoritatea nu au anticipat victoria lui Trump din 2016.

Indicele dolarului a urcat cu 0,02%, la 94,12, după ce a atins 94,29, cel mai ridicat nivel după data de 29 septembrie. Euro a scăzut cu 0,14%, la 1,1631 unităţi pentru un dolar, iar dolarul a avansat cu 0,16%, la 104,81 yeni pe unitate.

Indicatorii volatilităţii pe o săptămână, pentru euro şi yen, au urcat la peste 11%, cele mai ridicate niveluri atins de la începutul lunii aprilie.

“Volatilitatea creşte pentru că lichiditatea pentru hedging este foarte scăzută înainte de alegeri”, a explicat Jordan Rochester, analist în domeniul valutar la banca Nomura.

Încrederea este afectată şi de creşterea numărului de cazuri de Covid-19 la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.