Transportatorul aerian de stat Tarom a confirmat joi demisia Ilenei Daniela Dragne, al patrulea şef al companiei din acest an, din funcţia de director general interimar. Mandatul acesteia fusese prelungit recent cu două luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Tarom confirmă informaţia conform căreia doamna Ileana Daniela Dragne a demisionat din funcţia de director general interimar”, arată un comunicat al companiei.

Consiliul de Administraţie al Tarom va face o nouă nominalizare pentru funcţia de conducere, se precizează în comunicat.

Dragne a condus agenţia Tarom din Tel Aviv şi lucrează în cadrul Tarom de aproape 20 de ani.

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pus în dezbatare de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Aceste pierderi sunt de cinci ori mai mari faţă de bugetul iniţial aprobat în luna septembrie în Guvern, care indica un rezultat negativ de 41,2 milioane lei, pentru acest an.

Anul trecut, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scăderii veniturilor şi al valorii activelor imobilizate.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

De asemenea, compania estimează pentru acest an venituri totale de 1,14 miliarde lei, potrivit bugetului rectificat, faţă de 1,24 miliarde lei, cât arăta bugetul aprobat în septembrie.

De altfel, la nivelul anului trecut, Tarom a realizat venituri totale de 1,24 miliarde lei.

Compania şi-a bugetat cheltuieli totale de 1,35 miliarde lei în acest an.

Compania preconizează că va ajunge la 1.900 de angajaţi la finalul acestui an.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, după companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.