Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, va demisiona săptămâna viitoare din cauza unui scandal legat de beneficiile încasate, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a avut loc după o şedinţă a board-ului companiei auto japoneze.

Anterior, Saikawa a declarat presei japoneze că este ”nerăbdător să predea ştafeta”, întrebat fiind dacă se pregăteşte să demisioneze.

Şeful Nissan a fost supus presiunilor după ce a declarat că a fost plătit prea mult, în cadrul unui plan de bonusuri. Cu toate acestea, el a negat că ar fi făcut vreo ilegalitate.

Preşedintele board-ului, Yasushi Kimura, a declarat reporterilor că Saikawa va demisiona pe 16 septembrie.

”După discuţia avută în board, acesta i-a cerut lui Saikawa să demisioneze din funcţia de director general. Saikawa a acceptat acest lucru”, a spus Kimura.

Nissan a spus că speră să găsească un nou director general până la sfârşitul lunii viitoare. Directorul operaţional Yasuhiro Yamauchi va prelua acest rol temporar.

Saikawa, în vârstă de 65 de ani, a fost acuzat că în 2013 a primit opţiuni în acţiuni suplimentare în valoare de sute de mii de dolari.

Scandalul este ultima întorsătură a unui scandal care să concentrează pe plăţile incorecte încasate de directorii de la vârful companiei.

În urma informaţiilor că Saikawa se pregăteşte să demisioneze, şeful Nissan a declarat reportelor din Japonia: ”Sunt nerăbdător să predau ştefeta viitoarei generaţii, cât mai curând posibil”.

Saikawa a spus anterior că va demisiona, pe fondul încetinirii vânzărilor şi scăderii profiturilor.

Performanţele în scădere au determinat compania să anunţe planuri de desfiinţare a 12.500 de locuri de muncă la nivel mondial.

Problemele lui Saikawa sunt cel mai recent scandal care afectează producătorul auto japonez, după arestarea fostului preşedinte Carlos Ghosn, în noiembrie anul trecut.

Ghosn, arhitectul alianţei Renault-Nissan, este acuzat de delicte financiare şi abuz de încredere. El neagă toate acuzaţiilor şi a eclarat că arestarea sa în Japonia este rezultatul unui complot şi a trădării împotriva sa.

Această saga provoacă îndoieli legate de viitorul alianţei Renault-Nissan şi perspectiva companiei.

Reţinerea lui Ghosn la Tokyo o lungă perioadă de timp a adus în centrul atenţiei şi sistemul legal din Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.