One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale şi de birouri, şi-a anunţat miercuri intenţia de a atrage până la 500 de milioane de lei de la investitori, printr-o operaţiune de majorare de capital social cu aport în numerar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”One United Properties (BVB: ONE), dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă intenţia de a atrage până la 500 de milioane de lei de la investitori, printr-o operaţiune de majorare de capital social cu aport în numerar, care va fi supusă votului în Adunarea Generală a Acţionarilor din 26 aprilie 2022”, anunţă compania.

Majorarea de capital planificată va fi a cincea astfel de operaţiune pentru One United Properties, care în iulie 2021 s-a listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti după derularea unui IPO de succes finalizat cu atragerea a 252 milioane de lei.

„2021 a fost cel mai bun an din istoria pieţei imobiliare rezidenţiale din România, fiind înregistrată o creştere cu 49% a numărului de unităţi locative vândute în România şi o creştere cu 40% a numărului de unităţi rezidenţiale vândute în Bucureşti şi Ilfov. Pentru One United Properties, veniturile din segmentul rezidenţial au crescut peste nivelul pieţei şi am reuşit astfel să oferim acţionarilor noştri o marjă netă record de 36%. În acest an, ne aflăm în faţa unei bune oportunităţi de a ne continua extinderea portofoliului de terenuri, ceea ce ne va ajuta să oferim stakeholderilor venituri consistente în anii următori. În consecinţă, suntem pregătiţi să abordăm piaţa şi să obţinem noi capitaluri proprii de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Capitalul atras în urma operaţiunii de majorare a capitalului social va sprijini strategia de dezvoltare a One United Properties, prin valorificarea oportunităţilor suplimentare din piaţă. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în dezvoltări noi, conform pipeline-ului puternic al companiei din prezent, în timp ce poziţia actuală de numerar va fi utilizată pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. Dezvoltatorul se concentrează cu preponderenţă pe investiţii în Bucureşti, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

„Am încheiat 2021 cu cel mai bun rezultat din istorie şi cu o poziţie de numerar remarcabilă, în valoare de 508 milioane de lei, determinată de încasările nete în urma IPO-ului şi de fluxurile de numerar pozitive generate din activitatea de vânzări şi închiriere. Vom investi acest capital în 2022 pentru a accelera implementarea dezvoltărilor în curs. Vedem astăzi oportunităţi bune de creştere pe piaţă şi suntem hotărâţi să le valorificăm. Însă, ne dorim să accesăm piaţa doar dacă există un context bun. Odată cu decizia şi aprobarea majorării de capital în Adunarea Generală a Acţionarilor, vom selecta şi extinde cu atenţie pipeline-ul nostru şi vom acţiona, ca întotdeauna, în cel mai bun interes al acţionarilor noştri şi ne vom asigura că putem atrage în următoarele 12 luni capital nou la un nivel de preţ corect”, adăugă Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

One United Properties intenţionează să emită până la 330.017.986 de acţiuni noi în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu aport în numerar, care se va desfăşura în două etape. În prima etapă, acţionarilor existenţi li se vor acorda drepturi de preferinţă în baza cărora vor putea achiziţiona acţiuni ONE nou emise. Acţiunile care rămân nesubscrise în prima etapă vor fi oferite celorlalţi investitori din piaţă prin intermediul unui plasament privat. După aprobarea în Adunarea Generală a Acţionarilor, decizia asupra calendarului operaţiunii va fi luată de Consiliul de Administraţie.

În 2021, One United Properties a înregistrat venituri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 105% faţă de 2020, un prag istoric pentru companie. Profitul brut a crescut cu 192%, ajungând la 603,5 de milioane de lei. Veniturile generate de One United Properties pe segmentul rezidenţial s-au ridicat la 675,4 de milioane de lei, în creştere cu 54% faţă de 2020.

În 2021, 699 de apartamente, 926 de locuri de parcare şi 69 de spaţii comerciale şi alte unităţi au fost vândute şi pre-vândute cu 202,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 115% faţă de 2020. Vânzările au urcat în 2021, în principal datorită demarării vânzărilor din a doua jumătate a anului pentru One Cotroceni Park, unde grupul a vândut 479 din 868 de unităţi rezidenţiale disponibile. One Cotroceni Park are data de finalizare estimată în T4 2023 şi este cea mai mare dezvoltare a One United Properties de până acum, care se adresează segmentului de clienţi cu venituri medii şi medii-mari.

Pentru 2022, One United Properties estimează venituri de 1,52 miliarde de lei şi un profit brut de 647,4 milioane de lei. Veniturile din vânzările de proprietăţi rezidenţiale în 2022 sunt estimate să ajungă la 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 72% faţă de rezultatul preliminar din 2021, în timp ce veniturile din chirii sunt estimate la 71,7 milioane de lei în 2022, o creştere de şase ori faţă de 2021. Bugetul pentru anul 2022, pe care Consiliul de Administraţie al One United Properties l-a adoptat la data de 10 ianuarie 2022, este supus aprobării de către acţionari în Adunarea Generală a Acţionarilor din 26 aprilie 2022. Bugetul nu include impactul potenţial al operaţiunii de majorare de capital cu aport în numerar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.