Dezvoltatorul de jocuri pentru dispozitive mobile Firebyte Games s-a listat marţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO, iar acţiunile companiei vor fi tranzacţionate, din 6 aprilie, sub simbolul FRB, potrivit unui comunicat transmis de BVB, care precizează şi că dezvoltatorul de jocuri intenţionează ca în acest an să îşi tripleze profitul net de la 336.000 de lei în 2020, la 1,3 milioane de lei în 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă de la înfiinţare, compania şi-a stabilit un obiectiv îndrăzneţ pe termen mediu şi lung, de a ajunge un studio de jocuri important şi recunoscut la nivel global, atât în zona de dezvoltare, cât şi de publicare a jocurilor realizate pentru dispozitive mobile, iar decizia listării companiei la Bursa de Valori Bucureşti a fost cea mai potrivită pentru ca obiectivele noastre să poată fi atinse într-un termen cât mai scurt. Pentru următoarele 12 luni compania îşi propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creşterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20 (şi creşterea personalului de la 25 la peste 100 de angajaţi şi colaboratori), dar avem în vedere şi dezvoltarea şi publicarea de jocuri de tip casual în regim propriu”, a declarat fondatorul şi directorul general al Firebyte Games, Ovidiu Stegaru.

Societatea a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 milioane lei, uşor sub nivelul din 2019 (1,6 milioane lei), şi un profit net de 336.000 de lei, faţă de 243.000 de lei în 2018. 

Pe măsură ce va intra în etapa de creştere accelerată, veniturile Firebyte Games sunt estimate să crească de la 11,7 milioane lei în 2021, la 38,6 milioane lei la sfârşitul anului 2025. Profitul net este estimat să avanseze de la 1,3 milioane lei în 2021, la 9,1 milioane lei până la finalul anului 2025, susţin reprezentanţii companiei. 

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat în 35,2 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ acţiune. 

În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, bani care vor fi utilizaţi în proporţie aproximativ egală, pentru extinderea activităţii de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” şi pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu.

Plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi, în condiţiile în care a fost înregistrat un grad suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vândut investitorilor 8,8 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,56 lei/acţiune. Astfel, Firebyte Games a obţinut o capitalizare anticipată de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games a fost înfiinţată în decembrie 2017, de Ovidiu Stegaru, fiind specializată în dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile. Susţinerea financiară a societăţii a fost realizată de către grupul BRK Financial Group şi de Adrian Andrici.

În decursul celor trei ani de activitate compania a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

La începutul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de acţionari. Cei mai mari acţionari ai societăţii sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) şi iar Adrian Andrici (12,08%). 

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat şi, totodată, listarea societăţii pe piaţa AeRO, în calitate de consultant autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Firebyte Games în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.