Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, şi rivala sa Commerzbank au anunţat că discută despre o posibilă fuziune, punând capăt zvonurilor din ultimele luni despre o astfel de uniune, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Commerzbank a anunţat, duminică,  într-un comunicat format dintr-o singură propoziţie, că băncile ”au convenit astăzi să înceapă discuţiile privind o posibilă fuziune, rezultatul fiind unul deschis”.

Potrivit Deutsche Bank, consiliul de administraţie al băncii a decis ”să analizeze opţiunile strategice”, adăugând că nu este nicio siguranţă că va avea loc o tranzacţie.

”În acest context confirmăm că începem discuţiile cu Commerzbank”, potrivit băncii.

Fuziunea ar combina două bănci care la sfârşitul anului trecut aveau peste 133.000 de angajaţi full-time şi care s-au confruntat cu probleme în ultimii ani.

Discuţiile despre fuziune au fost primite cu un grad de scepticism, având în vedere că ambele bănci îşi reorganizează propriile activităţi, ridicând semne de întrebare legate de modul în care ar putea integra un partener nou.

Cu toate acestea, în ultimele luni au circulat zvonuri persistente că cele două bănci ar analiza o posibilă fuziune, fiind încurajate de guvernul german.

Ministrul german de Finanţe a spus că ţara are nevoie de bănci puternice, dar nu a comentat informaţiile potrivit cărora ar susţine sau chiar ar insista pentru o fuziune între cele mai mari două bănci din Germania.

Ministrul economiei a vorbit recent despre importanţa unor ”campioni” naţionali sau europeni care să concureze pe scena afacerilor mondiale, nominalizând Deutsche Bank ca fiind unul dintre aceştia.

Deutsche Bank are o capitalizare bursieră de circa 16 miliarde de euro, iar Commerzbank de aproximativ 9 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.