Autorităţile de reglementare a sectorului financiar din New York au amendat banca germană Deutsche Bank cu 150 de milioane de dolari ”pentru deficiente semnificative de complianţă” în relaţiile cu Jeffrey Epstein, defunctul investitor acuzat de trafic sexual cu copii, precum şi cu două bănci cliente, relateză CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Servicii Financiare din Statul New York afirmă că Deutsche Bank, care a acceptat să plătească amenda, ”nu a monitorizat corect activitatea contului efectuată în numele abuzatorului sexual”, în pofida informaţiilor publice ample referitoare la comportamentul penal anterior al lui Epstein.

Acordul a avut loc la câteva zile după ce furnizoarea lui Epstein, Ghislaine Maxwell,  fost arestată pentru acuzaţii federale potrivit cărora aceasta l-a ajutat să aibă acces şi a îngrijit fete minore pentru ca el să poată avea relaţii intime cu ele şi să le abuzeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.