Deutsche Bank a raportat joi un profit net de 1,158 miliarde de euro pentru primul trimestru, ieşind dintr-o lună agitată, în care a fost afectată de temerile pieţei privind o criză bancară globală, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net atribuit acţionarilor este cu mult peste previziunile consensuale de 864,54 milioane de euro, produse de un sondaj Reuters în rândul analiştilor, şi în creştere de la 1,06 miliarde de euro pentru primul trimestru din 2022.

Acesta a marcat al 11-lea trimestru consecutiv de profit pentru banca germană, după finalizarea unui plan de restructurare amplu care a început în 2019, cu scopul de a reduce costurile şi de a îmbunătăţi profitabilitatea.

”Rezultatele noastre din primul trimestru demonstrează relevanţa strategiei noastre Global Hausbank pentru clienţii noştri şi subliniază că suntem pe drumul cel bun pentru atingerea sau depăşirea obiectivelor noastre pentru 2025. Ne propunem să accelerăm execuţia strategiei noastre printr-o serie de măsuri anunţate astăzi: creşterea ambiţiilor noastre de eficienţă operaţională, creşterea eficienţei capitalului pentru a genera randamente şi a sprijini distribuirea acţionarilor şi valorificarea oportunităţilor pentru a depăşi obiectivele noastre de creştere a veniturilor”, a declarat CEO Christian Sewing.

Totuşi, raportul de joi a arătat că depozitele au scăzut pe parcursul trimestrului la 592 de miliarde de euro, de la 621,5 miliarde de euro la sfârşitul anului 2022.

Banca a spus că scăderea a fost ”condusă de creşterea concurenţei preţurilor, normalizarea faţă de nivelurile ridicate din ultimele două trimestre şi volatilitatea pieţei la sfârşitul trimestrului.

Veniturile nete corporative ale Deutsche au fost de 2 miliarde pentru trimestrul respectiv, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cea mai mare cifră trimestrială de la lansarea programului său de transformare.

Venitul net din dobânzi a fost principalul motor, în creştere cu 71%.

Cu toate acestea, banca a semnalat şi reduceri de locuri de muncă pentru personalul care nu se ocupă cu clienţii şi a raportat o scădere mai accentuată decât se aştepta, cu 19% de la an la an, a veniturilor băncii de investiţii, de la an la an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.