Deputaţii au adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege entru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului 18/2023 privind cadrul de desfăşurare a sprijinului financiar şi tehnic acordat de sistemul financiar-bancar în procesul de autorizare şi derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului de desfăşurare a sprijinului financiar şi tehnic acordat de sistemul financiar - bancar în procesul de autorizare şi derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Astfel, soluţiile legislative preconizate au în vedere participarea instituţiilor financiarbancare din România şi a Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti ca parteneri, alături de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autorităţile de Management şi în calitate de Coordonator de reforme şi investiţii, responsabile pentru coordonarea şi gestionarea programelor cu finanţare europeană, în procesul de implementare a finanţării proiectelor, respectiv stabilirea condiţiilor de eligibilitate a instituţiilor financiar-bancare participante la procedurile de achiziţie publică, responsabilităţile şi obligaţiile partenerilor în cadrul procesului şi fluxul de implementare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.